2009-12-13 16:48:10• hírek • Szatmar.ro

Románia nem lesz elődöntős

fotó: handball.hu
fotó: handball.hu

Utolsó pillanatban kapott góllal buktak el a románok, hiába vezettek végig a magyarok.

A Kínába zajló 19. női kézilabda-világbajnokság vasárnapi játéknapja nem hozott szerencsét a magyar és a román válogatottnak: előző végig vezetett (néhol hat góllal is), mégis csak döntetlent ért el Dél-Korea ellen, míg utóbbi nagy csatában, az utolsó másodpercekben veszített Spanyolországgal szemben. Ez azt jelenti, hogy a titkos esélyes Románia biztosan nem lesz ott a legjobb négyben, míg Magyarország jelen állás szerint a kilencedik helyért játszhat majd.

A magyar válogatott remekül kezdett Dél-Korea ellen, jól használta ki magassági fölényét, támadásait pontosan fejezte be, így 9-5-re, sőt 14-7-re is ellépett ellenfelétől. A szünetre elért 17-11-es eredmény is bizakodásra adott okot, ám a második félidőben a koreaiak váltottak, a félig nyitott védekezéssel pedig a magyar csapat egyre kevésbé tudott mit tenni. A magyarok előnyre egyre inkább olvadt, 20-18, majd 23-19 volt a részeredmény. Az utolsó negyed órában a francia bírók egyre állították ki a magyar játékosokat, így két alkalommal is kettős emberhátrányba kerültünk, aminek köszönhetően Dél-Korea 27-27-re kiegyenlített. Juhász ismét vezetést szerzett, ám az ázsiaiak ismételten kiegyenlítettek...egy büntetőből.

Magyarországgal szemben Románia nem kezdett valami jól Spanyolország ellen, így az első félidőben az ibériaiak végig vezettek, igaz, csak egy-két góllal. A román válogatott azonban tartotta a lépést a legutóbbi Európa-bajnokság ezüstérmesével, 7-7-nél pedig ki is egyenlített, szünetre mégis a spanyolok vonultak két gólos előnnyel (14-12).

A második félidő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, egészen 16-16-ig, amikor is a románok átvették a vezetést. Előnyük az 55. percben két gól volt (25-23), amikor egy emberelőnyös szituációban a spanyolok kiegyenlítettek. Románia kiegészült, ám gólját érvénytelenítették, a másik kapu előtt pedig, néhány másodperccel a vége előtt Spanyolország megszerezte a győztes találatot (26-25).

Kedden Magyarország Kínával, Románia pedig Dél-Koreával csap össze. Cél, hogy pályára léphessenek a kilencedik illetve az ötödik helyért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: